Fundatia FAER

Proiecte anterioare

Fundatia- FAER

PROIECTE EUROPENE

Proiecte cofinantate din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Fundatia- FAER

ALTE PROIECTE IMPLEMENTATE

1. Proiectul de Reabilitare a Infrastructurii Şcolare din mediul rural

Scopul proiectului a fost ameliorarea micii infrastructuri din mediul de învatamânt rural prin cofinantarea unor lucrari de: racordare a scolii/gradinitei la conducta de apa a comunei, amenajarea unor grupuri sociale, consolidarea infrastructurii cladirilor existente, lucrari fara de care desfasurarea procesului de învatamânt ar fi fost pusa în dificultate.

Cofinantatorii proiectului au fost pe de o parte Fundatia FAER, iar pe de alta parte comunitatile locale (primariile).

Fundatia FAER a donat suma de 3.000 Euro/proiect fiecarei primarii cu conditia ca acestea la rândul lor sa aloce cel putin aceeasi suma pentru realizarea investitiei.

2. Proiectul de Ecologizare mediu

Scopul proiectului de Ecologizare mediu intitulat “ SI TU POŢI DOTA BIBLIOTECA ŞCOLII TALE – RECICLEAZĂ HÂRTIE ŞI FĂ CURĂŢENIE ÎN SATUL TĂU” a fost informarea, constientizarea si angajarea populatiei rurale în probleme de ecologizare a mediului si valorificarea deseurilor refolosibile având în vedere ca respectarea unor priincipii ecologice devine o problema stringenta, mai ales ca în România nu exista înca aceasta cultura a protejarii mediului înconjurator.

Beneficiarii acestui proiect au fost scoli din mediul rural al judetului Mures, care sunt frecventate de un numar mai mare de 50 de elevi.

Bugetul proiectului a fost de 300 Euro/scoala.

3. Proiectul de Sprijinire a tradiţiilor populare din zona de activitate a Fundaţiei FAER

Scopul acestui proiect a fost sprijinirea promovarii traditiilor populare în satele si comunele din judetul Mures. În cadrul acestui proiect Fundatia FAER a acordat un sprijin financiar de 100 de Euro (echivalent în lei) organizatorilor (primarii, asociatii non-profit, ansambluri folclorice, unitati scolare, etc.) urmatoarelor tipuri de actiuni sau manifestatii:

  • Sarbatorirea zilei satului sau comunei respective,
  • festivaluri folclorice,
  • târguri traditionale.

Telefon

0040 265 513 728

Adresa

Str. Apelor, nr. 5
Loc. Reghin, jud. Mures
545300, România