Fundatia FAER

Proiecte

Activitati si servicii legate de dezvoltarea mediului rural

1. Proiectul de Reabilitare a Infrastructurii Şcolare din mediul rural

Scopul proiectului a fost ameliorarea micii infrastructuri din mediul de învatamânt rural prin cofinantarea unor lucrari de: racordare a scolii/gradinitei la conducta de apa a comunei, amenajarea unor grupuri sociale, consolidarea infrastructurii cladirilor existente, lucrari fara de care desfasurarea procesului de învatamânt ar fi fost pusa în dificultate.

Cofinantatorii proiectului au fost pe de o parte Fundatia FAER, iar pe de alta parte comunitatile locale (primariile).

Fundatia FAER a donat suma de 3.000 Euro/proiect fiecarei primarii cu conditia ca acestea la rândul lor sa aloce cel putin aceeasi suma pentru realizarea investitiei.

2. Proiectul de Ecologizare mediu

Scopul proiectului de Ecologizare mediu intitulat “ SI TU POŢI DOTA BIBLIOTECA ŞCOLII TALE – RECICLEAZĂ HÂRTIE ŞI FĂ CURĂŢENIE ÎN SATUL TĂU” a fost informarea, constientizarea si angajarea populatiei rurale în probleme de ecologizare a mediului si valorificarea deseurilor refolosibile având în vedere ca respectarea unor priincipii ecologice devine o problema stringenta, mai ales ca în România nu exista înca aceasta cultura a protejarii mediului înconjurator.

Beneficiarii acestui proiect au fost scoli din mediul rural al judetului Mures, care sunt frecventate de un numar mai mare de 50 de elevi.

Bugetul proiectului a fost de 300 Euro/scoala.

3. Proiectul de Sprijinire a tradiţiilor populare din zona de activitate a Fundaţiei FAER

Scopul acestui proiect a fost sprijinirea promovarii traditiilor populare în satele si comunele din judetul Mures. În cadrul acestui proiect Fundatia FAER a acordat un sprijin financiar de 100 de Euro (echivalent în lei) organizatorilor (primarii, asociatii non-profit, ansambluri folclorice, unitati scolare, etc.) urmatoarelor tipuri de actiuni sau manifestatii:

  • Sarbatorirea zilei satului sau comunei respective,
  • festivaluri folclorice,
  • târguri traditionale.
Proiect de promovare a activităților Fundației FAER

Proiect de promovare a activităților Fundației FAER

Proiect de promovare a activitatilor Fundatiei FAER, a activitatilor Societatii de Finantare FAER IFN SA precum și a activitatilor societatii FAER CONSULTING SRL, prin participarea și sprijinirea manifestatiilor cu caracter agricol din judetele Mureș, Bistrita-Nasaud, Suceava, Cluj, Harghita si Alba.

În cadrul acestui proiect Fundatia FAER participa la diferite actiuni precum: târguri și expozitii de animale, festivaluri folclorice, serbari câmpenești și alte manifestatii cu caracter rural. Fundatia FAER cofinanteaza aceste manifestatii printr-un sprijin financiar destinat organizarii manifestatiei respective.

 

Proiect de dezvoltare rurală FAER- PRO CO RE- Republica Moldova

Proiect de dezvoltare rurală FAER- PRO CO RE- Republica Moldova

În baza unui Contract de colaborare între FAER și HEKS-Elvetia pentru sustinerea unui proiect de dezvoltare rurala în Republica Moldova, FAER a participat activ în calitate de consultant la realizarea acestui proiect prin înfiintarea Asociatiei de Pro Cooperare Regionala cu sediul în Balti. Între fundatia FAER și Asociatia de Pro Cooperare Regionala exista un contract de colaborare având ca obiect organizarea de schimburi de experienta între agricultorii din cele 2 tari.

Telefon

0040 265 513 728

Adresa

Str. Apelor, nr. 5
Loc. Reghin, jud. Mures
545300, România