reghin@faer.ro
Reghin, jud. Mureş Str. Apelor, Nr.5
Luni – Vineri 08.00 – 16.30

Fundația FAER

5. Valorizarea potentialului economic si a resursei umane in Ținutul Zimbrului, destinație ecoturistică.

Fundatia- FAER

5. Valorizarea potentialului economic si a resursei umane in Ținutul Zimbrului, destinație ecoturistică.

Acest proiect este un proiect- pilot care s-a desfășurat în județul Neamț în perioada 01.11.2018 – 31.10.2019.

În perioada 01.12.2018 – 30.06.2019 proiectul a fost finanțat în proporție de 32,12% , de către Fundația Româno-Americană şi Fundaţia pentru Parteneriat-Miercurea Ciuc prin intermediul programului "Green Entrepreneurship – Dezvoltarea Destinaţiilor de Ecoturism din România", un program comun al Fundației Româno-Americane şi Fundaţia pentru Parteneriat- MiercureaCiuc.”

Proiectul a avut ca obiectiv principal  crearea unor instrumente de dezvoltare a economiei locale, precum și crearea si susținerea  de locuri de muncă în armonie cu natura .

Scopul declarat al proiectului a fost valorizarea potențialului economic și a resursei umane în  Ținutul Zimbrului, destinație ecoturistică. Pentru atingerea acestui scop prin proiect s-au aplicat combinații de intervenții care au vizat următoarele secțiuni: Educație pentru adulți, Microcreditare si Consultanță in vederea scrierii și implementării de proiecte cu finanțare EU.

Grupul țintă al proiectului l-a constituit în primul rând locuitorii din microregiunea ” Ținutul Zimbrului”(mici agricultori, antreprenori, meșteri populari, proprietari de pensiuni agroturistice precum și alte persoane interesate) precum și alte persoane interesate.

În cadrul activității – Educație, respectiv cursuri și activități de informare  au fost susținute sesiuni de informare în domeniile:

  • Pensiuni agroturistice cu următoarele tematici dezbătute : ” Calitatea ofertei de cazare si servicii in pensiuni” și ” Comunicare si definirea profilului turistului așteptat/dorit”.
  • Agricultură cu următoarele tematici dezbătute : ”Creșterea bovinelor; definirea nivelului mediu, posibilități de dezvoltare economică în context” și ”Produsul de calitate, produs de origine protejată”.
  • Antreprenoriat local cu următoarele tematici dezbătute : ” Managementul comunicării” și ” Intocmirea unui plan de afaceri”.

Sesiunile de informare s-au desfășurat în perioada 04.12.2019 – 03.04.2019 în următoarele localități din județul Neamț : Vânători, Răucești, Girov, Crăcăoani, Pipirig și Târgu-Neamț. Au participat 178 de persoane care au fost cooptați prin colaborări directe între Fundația FAER și : Grupurile de Acțiune Locală din zonă , Asociația ”Ținutul Zimbrului” Primăria Tg-Neamț și Primăriile Comunelor Vânători-Neamț, Agapia, Băltățești, Crăcăoani.

Având în vedere că finanțarea acestui proiect din partea Fundației Româno-Americane  şi a Fundaţiei pentru Parteneriat-Miercurea Ciuc s-a terminat în data de 30.06.2019 precum și a interesului destul de redus a locuitorilor din această zonă față de activitățile oferite de către Fundația FAER, în data de 27.07.2019 s-a închis biroul fundației FAER din localitatea Târgu-Neamț.

FUNDATIA FAER
545300 Reghin, jud. Mureş Str. Apelor, Nr.5
+40 (265) 511 446
FUNDATIA FAER
Suna acum
Top linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram