Acest proiect este un proiect- pilot care s-a desfășurat în județul Neamț în perioada 01.11.2018 – 31.10.2019.
În perioada 01.12.2018 – 30.06.2019 proiectul a fost finanțat în proporție de 32,12% , de către Fundația Româno-Americană şi Fundaţia pentru Parteneriat-Miercurea Ciuc prin intermediul programului "Green Entrepreneurship – Dezvoltarea Destinaţiilor de Ecoturism din România", un program comun al Fundației Româno-Americane şi Fundaţia pentru Parteneriat- MiercureaCiuc.”
Proiectul a avut ca obiectiv principal crearea unor instrumente de dezvoltare a economiei locale, precum și crearea si susținerea de locuri de muncă în armonie cu natura .
Scopul declarat al proiectului a fost valorizarea potențialului economic și a resursei umane în Ținutul Zimbrului, destinație ecoturistică. Pentru atingerea acestui scop prin proiect s-au aplicat combinații de intervenții care au vizat următoarele secțiuni: Educație pentru adulți, Microcreditare si Consultanță in vederea scrierii și implementării de proiecte cu finanțare EU.
Grupul țintă al proiectului l-a constituit în primul rând locuitorii din microregiunea ” Ținutul Zimbrului”(mici agricultori, antreprenori, meșteri populari, proprietari de pensiuni agroturistice precum și alte persoane interesate) precum și alte persoane interesate.
În cadrul activității – Educație, respectiv cursuri și activități de informare au fost susținute sesiuni de informare în domeniile:
Sesiunile de informare s-au desfășurat în perioada 04.12.2019 – 03.04.2019 în următoarele localități din județul Neamț : Vânători, Răucești, Girov, Crăcăoani, Pipirig și Târgu-Neamț. Au participat 178 de persoane care au fost cooptați prin colaborări directe între Fundația FAER și : Grupurile de Acțiune Locală din zonă , Asociația ”Ținutul Zimbrului” Primăria Tg-Neamț și Primăriile Comunelor Vânători-Neamț, Agapia, Băltățești, Crăcăoani.
Având în vedere că finanțarea acestui proiect din partea Fundației Româno-Americane şi a Fundaţiei pentru Parteneriat-Miercurea Ciuc s-a terminat în data de 30.06.2019 precum și a interesului destul de redus a locuitorilor din această zonă față de activitățile oferite de către Fundația FAER, în data de 27.07.2019 s-a închis biroul fundației FAER din localitatea Târgu-Neamț.